Tisztítsuk meg a húst, vágjuk kockákra és adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Ha felfőtt, vegyük lejjebb a tüzet és dolgozzuk bele a felkarikázott répákat, a felszeletelt
gombát, a cikkelyekre vágott
hagymát, a póréhagyát és a zöldfűszert. Ízesítsük a
sóval, a
borssal és a
szegfűszeggel. Pároljuk másfél órán át, majd szűrjük le. Az alaplevet főzzük negyed óráig, közben pedig fölözzük le a zaftját.
A felhevített
vajon futtassuk meg a
lisztet, majd keverjük a leveshez. Szintén adjuk hozzá a
tejszín és a
tojássárgájának a keverékét. Csak melegítsük és közben tegyük vissza húst, a zöldségeket, valamint hintsük meg a snidlinggel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>