Gomba torta recept

Hány személyre: 4

» tésztához: 20 dkg Rama SütőRama margarin 2 teáskanál sütőpor 40 dkg finomliszt 1 csomag vaníliás cukor 6 db tojás 20 dkg kristálycukor A forma kikenéséhez: Rama SütőRama margarin A fehér krémhez: 7
Elkészítése:

A Rama margarint és a cukrot habverővel krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A sütőport, a vaníliás cukrot és a lisztet összekeverjük, majd a masszához adjuk és addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk. Ha szükséges, 1-2 evőkanál tejjel hígítjuk. A gomba szárához egy 18 cm átmérőjű és 18 cm-nél valamivel magasabb sütőformát használunk. A formát egy 3-4 cm-rel szélesebb sütőpapírral béleljük ki, ami ezáltal túllóg a formán. A gomba kalapjához sütőpapírból kivágunk egy 24 cm átmérőjű kört és a sütőlap jobb vagy bal sarkába helyezzük. A tészta egyharmadát ráhelyezzük a papírra úgy, hogy körben egy 3 cm széles csík maradjon szabadon. Ezután kinyújtjuk a tésztát, oly módon, hogy középen 3 cm, a szélein 1 cm vastag legyen. A maradék tésztából megtöltjük a sütőformát. A sütőlapot behelyezzük a sütőbe és a fölötte lévő rácsra helyezzük a sütőformát úgy, hogy a tészták ne fedjék egymást. A tésztát 200 °C-on, 20-25 percig sütjük, ezután kivesszük a kalapot tartalmazó sütőlapot és a formában lévő tésztát még további 30-40 percig sütjük, majd kihűtjük. A fehér krémhez felhabosítjuk a Rama margarint, majd a porcukrot és a tejet kanalanként hozzáadva tovább habosítjuk. A gyümölcslével elkészítjük a színes zseléöntetet. A gomba szárát felül egyenesre vágjuk és körben bevonjuk a krémmel, majd a gomba kalapját megkenjük és a szárára helyezzük, végül a kalapját az öntettel vastagon bevonjuk. Tálalás előtt a fehér csokoládét megolvasztjuk, pettyeket rajzolunk a kalapra vagy fehér csokoládé lencséket teszünk a dermedni kezdő zselére, végül borsmenta levelekkel díszítjük.

Tipp:
Ötlet: amennyiben töltött tortát szeretnénk készíteni, a gomba szárát keresztben kétszer elvágjuk és pl. csokoládé- vagy mogyorókrémmel megtöltjük.


Szerző: @nci25          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Borjúpecsenye
A borjút fűszerezzük sóval, borssal, valamint kakukkfűvel és locsoljuk meg földimogyoró-olaj...
Főtt birkahús articsókával - Franciaország
Az összevágott hagymát futtassuk meg az olívaolajon, majd adjuk hozzá a húst. Hintsük meg a l...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat