Elkészítése:
A Rama
margarint és a cukrot habverővel krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a
tojásokat. A sütőport, a vaníliás cukrot és a
lisztet összekeverjük, majd a masszához adjuk és addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk. Ha szükséges, 1-2 evőkanál
tejjel hígítjuk. A
gomba szárához egy 18 cm átmérőjű és 18 cm-nél valamivel magasabb sütőformát használunk. A formát egy 3-4 cm-rel szélesebb sütőpapírral béleljük ki, ami ezáltal túllóg a formán. A
gomba kalapjához sütőpapírból kivágunk egy 24 cm átmérőjű kört és a sütőlap jobb vagy bal sarkába helyezzük. A tészta egyharmadát ráhelyezzük a papírra úgy, hogy körben egy 3 cm széles csík maradjon szabadon. Ezután kinyújtjuk a tésztát, oly módon, hogy középen 3 cm, a szélein 1 cm vastag legyen. A maradék tésztából megtöltjük a sütőformát. A sütőlapot behelyezzük a sütőbe és a fölötte lévő
rácsra helyezzük a sütőformát úgy, hogy a tészták ne fedjék egymást. A tésztát 200 °C-on, 20-25 percig sütjük, ezután kivesszük a kalapot tart
almazó sütőlapot és a formában lévő tésztát még további 30-40 percig sütjük, majd kihűtjük. A fehér krémhez felhabosítjuk a Rama
margarint, majd a porcukrot és a
tejet kanalanként hozzáadva tovább habosítjuk. A gyümölcslével elkészítjük a színes zseléöntetet. A
gomba szárát felül egyenesre vágjuk és körben bevonjuk a krémmel, majd a
gomba kalapját megkenjük és a szárára helyezzük, végül a kalapját az öntettel vastagon bevonjuk. Tálalás előtt a fehér
csokoládét megolvasztjuk, pettyeket rajzolunk a kalapra vagy fehér
csokoládé lencséket teszünk a dermedni kezdő zselére, végül
borsmenta levelekkel díszítjük.
Tipp:
Ötlet: amennyiben töltött tortát szeretnénk készíteni, a
gomba szárát keresztben kétszer elvágjuk és pl.
csokoládé- vagy
mogyorókrémmel megtöltjük.
Szerző:
@nci25 Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>