A sütőporos
lisztkupac közepére mélyedést készítünk, majd beleteszünk 50 g cukrot, 1 vaníliás cukrot, a
tojást, 2 evőkanál vizet és a 75 g felszeletelt
vajat. Az egészet lágy tésztává gyúrjuk, majd hűtőszekrényben pihentetjük. A tésztánkat vékonyra nyújtjuk, majd 5 cm-es kekszeket vágunk ki belőle. Ki
vajazott és kibélelt sütőlapra tesszük őket és előmelegített sütőben 200-220°C-on 8 percig sütjük. A maradék
vajat, cukrot, vaníliás cukrot és a
mézet összekeverjük, majd barnulásig melegítjük, ekkor hozzáadjuk a
tejszínt és szálasodásig kevergetjük. Ezután belekeverjük a
mandulát, a
mogyorót és a koktélcseresznyét. A sütiket megkenjük a karamellás krémmel, majd 180-200°C-os sütőben még 10 percig sütjük őket. A kihűlt kekszek sima felét a gőz fölött olvasztott
csokoládéba mártjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>