A tésztához keverőtálba tesszük a
tejszínt.
Bele tesszük a cukrot, vanillincukrot, aromát,
tojást, és a sütőporral elkevert, átszitált
lisztet. 1 perc alatt jól összekeverjük, keverőgéppel.
30x 40 cm- es kikent sütőlemezre simítjuk a tésztát, és a sütőben elősütjük.
Felső/al
só hőfok: kb. 200°C (előmelegítve)
Légkeverős sütőnél: kb. 180°C (előmelegítve)
Gázsütőnél: 3- 4- es fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc
Közben a te
tejéhez a
vajat beletesszük a
vajat, hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot, a
tejet, majd folytonos keverés mellett forrósítjuk, amíg a
cukor feloldódik. Aztán ha kész belekeverjük a
mandulát, és az egészet felfőzzük egyszer. A kapott masszát az elősütött forró tésztalapra kenjük, és azonos hőfokon kb. 12 perc alatt készre sütjük.
A sütőlemezt sütő
rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.
Ötlet:
A keserű
mandula aromát vanília vagy rumaromával is helyettesíthetjük. Őrölt
mandula helyett vagdalt
mandulát, kókuszreszeléket vagy őrölt
mogyorót is használhatunk. Összesen:
97 g fehérje, 296 g
zsír,
622 g szénhidrát
24155 kJ, 5770 kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>