A
tejszínt jól záródó (kb. 3 l-es) edénybe öntjük. A
vajat vagy Rama
margarint felolvasztjuk, és hűlni hagyjuk. A
mogyorókeveréket összevagdaljuk.
A tésztához a
lisztet elkeverjük a
kakaó- és sütőporral, a
tejszínhez az edénybe szitáljuk. A vanillincukrot, a cukrot hozzákeverjük, beletesszük a
tojást,
tejet, földi
mogyoró keveréket és a folyékony
vajat vagy Rama
margarint. Az edényt szorosan lezárjuk a fedelével.
Többször, összesen 15-30 másodpercig erősen rázzuk, hogy a hozzávalók jól elvegyüljenek, majd keverőkanállal vagy habverővel gondosan átkeverjük az egészet, hogy az edény falára tapadt tésztaszemcsék is belekeveredjenek.
A tésztát ezután (30x40 cm-es kikent) sütőlemezre tesszük, te
tejét elsimítjuk, és sütőbe helyezzük.
Felső/al
só hőfok: kb. 200°C (előmelegítve)
légkeverős sütőnél: kb. 180°C (előmelegítve)
gázsütőnél: 3-4-es fokozat (előmelegítve)
sütési idő: 25-30 perc
A süteményt sütemény
rácsra helyezett sütőlemezen hagyjuk hűlni. Hullámosan elosztjuk a diós nugátkrémet a te
tején, kockára vágjuk és rászórjuk a
mogyorókeveréket.
Ötlet:
A földi
mogyoró- kesudió keverék helyett enyhén
sózott földi
mogyorót is használhatunk.
Sütési idő: 25-30 perc
Összesen: 133g fehérje, 405 g
zsír
678g szénhidrát
28 633 kJ, 6836 kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>