Hibátlan, friss gyümölcsöket megmossuk, majd leforrázzuk. Utána gyorsan lehűtjük és egy előre kimosott üvegbe rakjuk őket, de nem szabad összenyomódniuk. Fo
A szilvát mossuk meg, vágjuk félbe, és magozzuk ki. Tegyük egy edénybe és főzzük 30 percig. A citromot mossuk meg, majd hámozzuk meg. Vágjuk fel a friss és a
1 1/2 l vízben feloldjuk a cukrot, a fűszerekkel ízesítjük, majd felforraljuk. Közben a habot leszedjük a tetejéről.
A gyümölcsöt megmossuk, magját kiszedj
Nem teljesen érett, félkemény, hibátlan barackokat válogasunk ki. Hámozzuk mg őket szép vékonyan, és áztassuk egy kis ideig timsós vízben. Egy liter vízhez
Hibátlan, friss gyümölcsöket megmossuk, majd leforrázzuk. Utána gyorsan lehűtjük és egy előre kimosott üvegbe rakjuk őket, de vigyázva, hoyg össze ne nyomó
A cukrot keverjük össze 2 deci vízzel és takarékon főzzük néhány percig, majd dolgozzuk hozzá a bort és a fahéjrudat. Főzzük fel egy tegyük félre.
Egy j
Mossuk meg a citromot, hámozzuk meg a felét, és a héját vágjuk fel nagyon vékony csíkokra. Facsarjuk ki a levét. Egy nyeles lábosba tegyük bele a cukrot, a kor
Hámozzuk meg a körtéket, és daraboljuk fel őket. A kicsik maradhatnak egyben is. Tegyük a meghámozott gyümölcsöket citromos vízbe, és főzzük őket puhára.
Ugrás a lap tetejére >>