» 125 g kristálycukor » 1 fahéjrúd » 2 dl száraz fehérbor » 6 szem aszalt szilva » 1 szárított alma » 200 g mazsola » 250 g kis szárított füge » 200 g aszalt sárgabarack » 2 citrom » 2 szegfűszeg
A cukrot keverjük össze 2 deci vízzel és takarékon főzzük néhány percig, majd dolgozzuk hozzá a bort és a fahéjrudat. Főzzük fel egy tegyük félre.
Egy jénai tálba tegyük bele az aszalt gyümölcsöket, a citromok héját, a szegfűszeget és facsarjuk rá az egyik citromot. Öntsük rá melegen a cukros keveréket és hagyjuk állni néhány órát. Tálaláskor citromkarikákkal dekoráljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom