A ribiszkét megmossuk, a szárvégeket lecsipkedjük. A fodormentát leöblítjük, leszárítjuk, majd finomra vágjuk. A ribiszkét, mentát, citromlevet, barna cukrot
Szedjük le a szárról a szemeket, mossuk meg és engedjük fel 2 deci vízzel. Főzzük fel és pároljuk takarékon 10 percen át, közben folyamatosan keverjük. Ezut
A epret és a sárgabarackot megmossuk, a sárgabarackot kimagozzuk. Az epret a sárgabarackkal, a citromlével és a zselésítőcukorral elpépesítjük.
A gyümölcs
Az epret megmossuk, kicsumázzuk. A nagyobb szemeket félbevágjuk. Az epret összekeverjük a cukorral és a citromlével, és legalább 12 óra hosszat lefedve pihentet
A görögdinnyét kivágjuk a héjából, kimérünk belőle 90 dkg-ot, nagyobb darabokra felaprítjuk, keverőgépbe tesszük. Hozzáadjuk a lime- és narancslevet. Röv
A hagymát megtisztítjuk, a sütőtököt meghámozzuk, négyfelé vágjuk, a magokat eltávolítjuk. 5 mm-es kockára vágjuk őket. A gyömbért meghámozzuk, a fokhag
Alaposan mossuk át többször is a barackot és magtalanítsuk. Tegyük főzőedénybe és szórjunk minden kiló gyümölcsre 60 dkg cukrot. Hagyjuk állni egy órán
Mozsárban zúzzuk össze a magokat, és adjuk a málnához. Tegyük az egészet egy lábosba, adjuk hozzá a cukrot, és főzzük 20 percig. Töltsük üvegekbe.
Elők
Ugrás a lap tetejére >>