A
hagymát megtisztítjuk, a sütőtököt meghámozzuk, négyfelé vágjuk, a magokat eltávolítjuk. 5 mm-es kockára vágjuk őket. A
gyömbért meghámozzuk, a
fokhagymát összevágjuk, a
cukorral és a csilipehellyel együtt mozsárban pasztává pépesítjük.
Az olajat lábosban megforrósítjuk, a vörös
hagymát és a kockára vágott sütőtököt 5 percig pároljuk. Hozzákeverjük a
gyömbéres-
fokhagymás passzát. 3 percig főzzük, majd felöntjük a
narancslével. A
chutney-t 20 percig főzzük, hozzáadjuk a
citromlevet, kissé elfőzzük, hogy állaga dzsemhez hasonló legyen. Közben a rózsa
borsot szitába öntjük, és fakanállal kavargatjuk.
A
chutney-t meg
sózzuk, hozzákeverjük a rózsa
bors külső burkát. A
chutney-t forró
vízzel kimosott üvegekbe zárjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>