A bodzát vízbe áztatjuk, majd lezűrjük, és leszedjük a szemeket. A cukorból a vízzel szirupot készítünk, hozzáadjuk a gyümölcsöt, és addig főzzük, amí
A citromokat félbevágjuk, majd vigyázva, hogy a leve ne folyjon el, héjastul vékony szeletekre vágjuk. Hozzáöntjük a vizet, majd lefedve 1-2 napig állni hagyjuk
A tök héját levágjuk, húsát legyaluljuk, hozzákeverjük a cukrot, majd amikor már levet eresztett, 10-15 percig főzzük.
A citromot lereszeljük, a húsát fel
Mossuk meg a gyümölcsöt és szedjük le a szárát. Magozzuk ki és főzzük fél órán át cukor nélkül. Közben főzzünk szirupot, minden kiló gyümölcshöz 75
Alaposan mossuk át többször is az cseresznyét és szártalanítsuk. Tegyük főzőedénybe és szórjunk minden kiló gyümölcsre 60 dkg cukrot. Hagyjuk állni egy
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. Kimérünk belőle 1 kg-ot, ezt a balzsamecettel elpépesítjük, a maradékot apróra vágjuk, hogy a dzsem darabos legyen. A csere
Mossuk meg az érett szilvákat, majd magozzuk ki őket és főzzük sűrűre, folyamatos kavargatás mellett. Tegyük a kész lekvárt előmelegített üvegekbe és hagy
A gyümölcsöket alaposan meghámozzuk, majd ledaráljuk (a magokkal együtt, mert segítenek a kocsonyásodásban). A vízzel felforraljuk, majd egy napig állni hagyju
Ugrás a lap tetejére >>