Erős-savanyú zöldségleves receptHány személyre: 4 személyre
» 2 ek. szezámolaj
» 8 szál szeletelt új
hagyma » 150 g finomra szelt
sárgarépa» 2,5 cm-es finomra szelt
gyömbérgyökér
» 1 gerezd zúzott
fokhagyma» 700 ml zöldségleves
» 4 db szárított fekete kínai
gomba» 1 db finomra szelt pak-choi
» 4 ek. ketjap manis (indónéziai
szójaszósz)
» 2 ek.
fehérborecet» 1 tk. por
cukor» 1 tk.
chiliolaj
» 1 ek. kukorica
liszt és 2 ek. hideg
víz» a tészta kikeveréséhez
» 1 egész, kissé felvert
tojás» 50 g kemény tofu, 5 mm-es kockára vágva
Egy fazékban forrósítsuk fel az olajat, adjuk hozzá az új
hagymák felét, s
sárgarépát, a
gyömbért és a
fokhagymát. Vegyük kisebbre a hőfokot, és főzzük 5 percig közepes hőfokon. Öntsük fel a levessel, és forraljuk fel. Tegyük hozzá a fekete
gombát, és főzzük még 10 percig, majd adjuk hozzá a pak-choit.
Keverjük ossze a ketjap manist, az
ecetet, a cukrot, a
chiliolajat és a kukorica
lisztet. Gyúrjuk tésztává.
Tegyük a keveréket a levesbe, és kevergetve forraljuk fel. 1 percig forraljuk, és a felvert
tojásokat fokozatosan keverjük a levesbe, és keverjük óvatosan. Tegyük bele a tofut, és szórjuk a te
tejére a maradék új
hagymát, és tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>