Sajtos tésztafelfújt csilivel és újhagymával receptHány személyre: 6-8 személyre
» 3-4 közepes méretű poblano
paprika» 250 g főtt
sonka, 1 cm-es darabokra vágva
» 6 szál új
hagyma»
olívaolaj» 4 ek.
vaj, plusz a forma kikenéséhez
» 4 ek.
liszt» 1 l hideg
tej» 350 g reszelt, enyhe
cheddar sajt» 50 g reszelt
parmezán sajt» 3/4 tk. durva szemű tengeri
só» 1/4 tk. frissen őrölt fekete
bors» 300 g rövid csőtészta
» 8 ek. frissen őrölt zsemlemorzsa
» 2 tk. apróra vágott
kakukkfűlevél
Készítsük el a parazsat a grillsütőben. Kenjük be olajjal a csilit, a
sonkaszeleteket és az új
hagymát. A csilit zárt grillsütőben grillezzük 10 percig, közben fordítsuk meg. A
sonkát és az új
hagymát grillezzük 4-5 percig, közben többször fordítsuk meg. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. A csilit
paprika héját húzzuk le, a szárát és a magokat távolítsuk el, a húsát vágjuk össze. a
sonkát vágjuk kockákra, az új
hagymát szeleteljük fel, a gyökerét vágjuk le. A
vajat olvasszuk meg a tűzhelyen, majd adjuk hozzá a
lisztet, és 3-4 percig kevergessük. Amikor barnulni kezd, öntsük fel
tejjel, és kevergessük habverővel. Apránként adjunk hozzá 250g
cheddar sajtot, és az összes
parmezánt. Sózzuk, boroszzuk. Amikor a
sajt olvadni kezd, csökkentsük a hőmérsékletet, és forraljuk még 4-5 percig. Vegyük le a tűzről, és öntsük ki
vajazott felfújt formába. a tésztát főzzük ki, de az előírtnál 3 perccel előbb szűrjük le, és keverjük össze a
sajtmártással. Adjuk hozzá a csilit, a
sonkát és az új
hagymát, majd keverjük össze. Egy tálban keverjük össze a maradék
sajtot a zsemlemorzsával és a
kakukkfűvel. A keveréket tegyük a tésztára, és nyomkodjuk kicsit le. Tegyük a grillsütő
rácsára, és süssük 25-30 percig.
Elkészítési idő: 65-70 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>