Paprika-és dolcelatte-lepény receptHány személyre: 4 személyre
» 250 g vékony kérgű tészta
» 5 ek.
olívaolaj, plusz a kikenéshez
» 2 fej vékony szeletekre vágott lil
hagyma» 1 nagy gerezd zúzott
fokhagyma» 1 ek. finomra vágott, friss
zsálya» 3 ek.
tej» 100 g dolcalette
» 3 db
paprika (piros, zöld, sárga), roston sütve, meghámozva,
» kimagozva és vékony csíkokra szelve
» 25 g mag nélküli fekete olajbogyó felaprítva
»
só és frissen őrölt
bors
Tészta:
250 g
liszt, 175 g kis kockára vágott, fagyos,
sótlan
vaj, 1 egész felvert
tojás, egy csipet
só. A
lisztet és a
vajat morzsoljuk össze, a közepébe tegyük bele a felvert
tojást, és a
sót. Keverjük össze, hogy lágy tésztát kapjunk. Gyúrjuk golyó formára, csomagoljuk be, és tegyük 30 percre hűtőbe.
Nyújtsuk ki a tésztát, és béleljünk ki négy 7 cm-es kikent tortaformát. Szurkáljuk meg villával, tegyünk rá
zsírpapírt, és töltsük meg szárazbabbal. Sütés előtt 15 percig pihentessük. Süssük 5-6 percig, majd vegyük ki a babot, és süssük még 3-4 percig. Hagyjuk kihűlni, és vegyük ki a formából.
Melegítsük fel az olajat, és süssük lassú tűzőn a lila
hagymát, a
fokhagymát és a
zsályát 15 percig. Vegyük le a tűzről, és keverjük össze a
tejjel és a dolcelattéval. Öntsük a
hagymákra, hogy a
sajt megolvadjon. Ízesítsük, és osszuk el a tésztán. Te
tejükre tegyük rá a sült
paprikákat, szórjuk meg olajbogyóval, locsoljuk meg a maradék
olívaolajjal, és
borsozzuk meg. helyezzük sütőlapra, és süssük még 5 percig.
Elkészítési idő: 1,5 óra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>