Wokban sült tekercsek recept

Hány személyre: 4 személyre

» 12 db tavaszi tekercshez való tészta, egyenként 20 cm-es
» négyzetek
» 1 felvert tojás
» zöldségolaj a sütéshez
» 1 ek. fekete vagy pirított szezámmag
» kínai mártás
» töltelék:
» 4 ek. zöldségolaj
» 1 gerezd zúzott fokhagyma
» 4 cm hosszú, apóra vágott, friss gyömbér
» fél zöldpaprika, kimagozva, vékony csíkokra vágva
» 1 szál finomra vágott zeller
» 1 db vékony csíkokra szeletelt sárgarépa
» 50 g kínai kel, csíkokra vágva
» 2 ek. boisin szósz
» és frissen őrölt bors
Salátaöntet:
1/4 apróra vágott uborka, 50 g babcsíra, 1 kis vékonyra szelt, piros csili, 4 ek. rizsborecet, 4 ek. világos szójaszósz, 2 ek. juharszirup.
Tegyük a reszelt uborkát, a babcsírát és a csilit egy tálba, majd keverjük össze a rizsborecetet, a szójaszószt és a juharszirupot. Öntsük a tálban lévő zöldségekre, és keverjük össze.
A töltelékhez a wokot melegítsük fel, és olajon pirítsuk meg a fokhagymát és a gyömbért pár másodpercig. Tegyük bele a zöldségeket: először a zöldpaprikát süssük 1 percig, majd tegyük hozzá a zellert, és süssük pár percig. Ezután tegyük bele a répát, és a kínai kelt. Süssük még pár percig, és ízesítsük. Hagyjuk kihűlni, és tegyük a hűtőbe.
A szószt keverjük össze a sült zöldségekkel, ízesítsük, ha kell.
Tegyük a tekercseket burkoló anyagokat egy munkalapra, és kenjük be őket tojással. A közepükre tegyünk egy merőkanál párolt zöldséget, hajtsuk be a szélüket, és tekerjük fel szorosan. Felvert tojásokkal zárjuk be a végüket.
Az olajat melegítsük fel a wokban, és süssük a tekercseket 3 percig. A felesleges olajat csepegtessük le. Tegyünk egy adag szószt egy tányérra, és tegyük rá a tekercseket. Szórjuk meg szezámmaggal, és tálaljuk kínai mártással.
Kínai szósz:
1 ek. világos szójaszósz, 2 db. apróra vágott mogyoróhagyma, 2 ek. rizsborecet, 2 ek. szezámolaj, fél ek. porcukor, 1 cm finomra reszelt gyömbérgyökér, fél finomra vágott, kisebb csili.
Tegyük egy tálba az összes hozzávalót, és keverjük jól össze. Takarjuk le, és tegyük hűtőszekrénybe. Négy adaghoz elegendő.
Elkészítési idő: 40 perc, plusz 1 óra a kínai szószhoz.

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Rizzsel töltött paradicsom
A rizst sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és összekeverjük az olívaolajjal. A bor...
Kocsonya
A bőrös húst alaposan megtisztítjuk, késsel megkaparjuk, megmossuk (ha lehetőségünk van rá,...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat