Wokban sült tekercsek receptHány személyre: 4 személyre
» 12 db tavaszi tekercshez való tészta, egyenként 20 cm-es
» négyzetek
» 1 felvert
tojás» zöldségolaj a sütéshez
» 1 ek. fekete vagy pirított
szezámmag» kínai mártás
» töltelék:
» 4 ek. zöldségolaj
» 1 gerezd zúzott
fokhagyma» 4 cm hosszú, apóra vágott, friss
gyömbér» fél zöld
paprika, kimagozva, vékony csíkokra vágva
» 1 szál finomra vágott
zeller» 1 db vékony csíkokra szeletelt
sárgarépa» 50 g
kínai kel, csíkokra vágva
» 2 ek. boisin szósz
»
só és frissen őrölt
bors
Salátaöntet:
1/4 apróra vágott
uborka, 50 g babcsíra, 1 kis vékonyra szelt, piros csili, 4 ek.
rizsbor
ecet, 4 ek. világos
szójaszósz, 2 ek. juharszirup.
Tegyük a reszelt
uborkát, a babcsírát és a csilit egy tálba, majd keverjük össze a
rizsbor
ecetet, a
szójaszószt és a juharszirupot. Öntsük a tálban lévő zöldségekre, és keverjük össze.
A töltelékhez a wokot melegítsük fel, és olajon pirítsuk meg a
fokhagymát és a
gyömbért pár másodpercig. Tegyük bele a zöldségeket: először a zöld
paprikát süssük 1 percig, majd tegyük hozzá a
zellert, és süssük pár percig. Ezután tegyük bele a répát, és a
kínai kelt. Süssük még pár percig, és ízesítsük. Hagyjuk kihűlni, és tegyük a hűtőbe.
A szószt keverjük össze a sült zöldségekkel, ízesítsük, ha kell.
Tegyük a tekercseket burkoló anyagokat egy munkalapra, és kenjük be őket
tojással. A közepükre tegyünk egy merőkanál párolt zöldséget, hajtsuk be a szélüket, és tekerjük fel szorosan. Felvert
tojásokkal zárjuk be a végüket.
Az olajat melegítsük fel a wokban, és süssük a tekercseket 3 percig. A felesleges olajat csepegtessük le. Tegyünk egy adag szószt egy tányérra, és tegyük rá a tekercseket. Szórjuk meg
szezámmaggal, és tálaljuk kínai mártással.
Kínai szósz:
1 ek. világos
szójaszósz, 2 db. apróra vágott
mogyoróhagyma, 2 ek.
rizsbor
ecet, 2 ek. szezámolaj, fél ek. por
cukor, 1 cm finomra reszelt
gyömbérgyökér, fél finomra vágott, kisebb csili.
Tegyük egy tálba az összes hozzávalót, és keverjük jól össze. Takarjuk le, és tegyük hűtőszekrénybe. Négy adaghoz elegendő.
Elkészítési idő: 40 perc, plusz 1 óra a kínai szószhoz.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>