» 400 g borlotti vagy vörös kidney bab konzerv » 90 ml extraszűz olívaolaj » 8 nagy kalapú csiperkegomba, szár nélkül » 1 kimagozott, vékony szeletekre vágott, piros kaliforniai paprika » 1 vékony szeletekre vágott lila hagyma » 3 gerezd finomra vágott fokhagyma » 3 evőkanál finomra vágott petrezselyem » 3 evőkanál finomra vágott menta » 1 evőkanál frissen facsart citromlé » só és frissen őrölt fekete bors
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Locsoljuk meg a gombát az olaj felével, és szórjuk meg a fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. A gombákat tegyük tepsibe a lemezes felükkel lefelé, és süssük 15 percig. Keverjük össze a babot, a hagymát, a kaliforniai paprikát, a petrezselymet, a mentát, a citromlevet és a maradék olajat. A keveréket kanalazzuk a gombákra és tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom