Mediterrán spenót- és zöldfűszertekercs, kalamata olívapestóval receptHány személyre: 8 személyre
» A roládhoz: 450 g
spenót vagy mángold
» 1/4 tk.
szerecsendió» 1 csokor apróra vágott snidling
» 1 tk. apróra vágott friss
kakukkfű» 3 ek.
vaj és 3 ek.
zsíros
tejszín
» 2 nagy
tojás szétválasztva
» 3 ek. reszelt
parmezán»
só és
bors» A töltelékhez:50 g kimagozott kalamata olíva
» 50-50 g napon aszalt
paprika és
paradicsom» 180 g krém
sajt» 2 ek.
tejföl
» 10 felaprított
bazsalikomlevél
» 2 felszeletelt sült
articsóka» A pestóhoz:
» 300 g kimagozott kalamata olíva
» 1 csokor
bazsalikom» 2 ek. kenyérmorzsa
»
olívaolaj
Először megtisztítjuk a
spenótot és puhára pároljuk. Felszeleteljük és hozzáadjuk a
szerecsendiót, a snidlinget, a kakukkfüvet, a
vajat, a
tejszínt, a
tojássárgáját és a
parmezánt. Jól átforgatjuk,
sóval és
borssal meghintjük. A
tojásfehérjéből kemény habot készítünk és a
spenóthoz keverjük. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, ebbe belekanalazzuk a
spenótos masszát és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten körülbelül negyed óráig sütjük.
A töltelék hozzávalóit forgassuk össze egy tálban, majd kanalazzuk rá a kihűlt
spenótra. Egy ruhával feltekerjük és a tekercset hűtött helyen néhány órára állni hagyjuk. Ezután felszeljük és már tálalhatjuk. A pestó hozzávalóit alaposan összekeverjük és a roládok mellé kanalazzuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>