Mentolos spárgalepények receptHány személyre: 4 személyre
» 250 g vékony kérgű tészta
» 400 g konyhakész
spárga» 100 g könnyű krém
sajt» 25 g
vaj, plusz kevés a forma kikenéséhez
» 1 fej apróra vágott vörös
hagyma» 1 gerezd zúzott
fokhagyma» 2 ek. apróra vágott, friss
mentalevél
» 25 g sima
liszt»
só és frissen őrölt
bors
Tészta:
250 g átszitált sima
liszt, plusz a forma kikenéséhez, 175 g kis kockára vágott, fagyos,
sótlan
vaj, 1 egész felvert
tojás, egy kis
só. A
lisztet morzsoljuk össze a
vajjal, adjuk hozzá a
tojást, és a
sót. Gyúrjuk össze golyóformára, és alufóliába tekerve tegyük 30 percre hűtőszekrénybe.
vajazzunk ki négy 7 cm-es tortaformát. Nyújtsuk ki a tésztát, és a
lisztes felével lefelé tegyük a formába, takarjuk le
zsírpapírral és szárazbabbal, majd süssük 5-6 percig. Vegyük le a papírt és a babot, és még süssük 3-4 percig. Hagyjuk kihűlni.
A
spárgát pároljuk 2-3 percig, majd szűrjük le és öblítsük le hideg
vízzel. Vágjuk le a végüket. A párolt anyagokat tegyük egy robotgépbe, és keverjük simára.
A
vajat olvasszuk meg egy serpenyőben, adjuk hozzá a vörös
hagymát, a
fokhagymát és a
mentát. Kis lángon süssük 2 percig. Tegyük bele a
lisztet, keverjük össze, és főzzük még 2 percig. Tegyük bele a
spárgapürét, és alacsony hőfokon kevergetve sűrítsük be. Ízesítsük.
A szószt öntsük a tésztára, tegyük rá a
spárgavégeket, és süssük még 5 percig.
Elkészítési idő: 35 perc, plusz 40 perc a tészta készítése.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>