Pikáns rokforthab (mousse) receptHány személyre: 4 személyre
» 300 ml
tej» 50 g
sótlan
vaj, egy kevés az edény kikenéséhez
» 50 g sima
liszt» 3 egész
tojás, plusz 2
tojássárgája
» 250 ml sima
tejszín
» 50 g krém
sajt» 75 g összetört
rokfort sajt»
só és frissen őrölt
bors» sült
paprika-szósz:
» 2 db nagyobb piros
paprika, megsütve, kimagozva, lehámozva
» 300 ml zöldségleves
» 2 ek.
olívaolaj
Szósz:
Robotgépbe tegyük bele a süt
paprikát, a zöldséglevest, az
olívaolajat és a fűszereket. Keverjük simára. Egy serpenyőben forraljuk fel a
tejet és a
vajat. Szórjuk bele a
lisztet, és verjük sűrű masszává. vegyük alacsonyabbra a hőfokot, és még főzzük 2 percig kevergetés közben. Tegyük bele a
tojásokat,
tojássárgákat s a
tejszínt. Verjük tovább, míg sűrű nem lesz. Keverjük bele a krém
sajtot, a
rokfort sajtot,
sót, a
borsot és a
szerecsendiót.
vajazzunk ki 4 süteményes formát, és töltsük meg a
sajtos krémmel. Helyezzük a formákat egy sütőlemezre, öntsünk alá annyi forró vizet, hogy az edények egyharmadáig érjen a
víz. Süssük 15-20 percig. Öntsük a habokat egy tálalóedénybe. Melegítsük fel a
paprika-szószt, és öntsünk mindegyik hab mellé egy keveset.
Elkészítési idő: 1 és negyed óra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>