A
vargányát beáztatjuk. Lisztből, 2
tojásból, az olajból,
sóval és egy kevés
vízzel tésztát gyúrunk. 30 percig becsomagolva hűtőben pihentetjük. A
spenótot megmossuk, és forrásban lévő
sós
vízben 1-2 percig főzzük. Leszűrjük, és jeges
vízbe tesszük. A
hagymát és
fokhagymát durvára vágjuk. A pirítóst
tejbe áztatjuk, a
vargányát kinyomkodjuk. A
gombát, a
spenótot, a
hagymát, a
fokhagymát és a pirítóst húsdarálón ledaráljuk.
sózzuk,
borsozzuk, és
szerecsendióval,
citromlével ízesítjük. Hozzákeverjük a harmadik
tojást. A tésztát kinyújtjuk, egyik felébe kis halmokban beletöltjük a tölteléket, majd rátesszük a tészta másik felét, és kis négyzeteket vágunk belőle. A zöldséglevest felforraljuk, és a tésztát kifőzzük benne, majd tányérra szedjük, és a levest ráöntjük. Oregánoval megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 35 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>