Vadgombasaláta lepény receptHány személyre: 4 személyre
» Tészta:
» 250 g sima
liszt» egy csipet
só» 60 g darált dió
» 135 g
sótlan
vaj, fagyosan kockára vágva, plusz
» a forma kenéséhez
» 1 egész felvert
tojás» Töltelék:
» 150 g bakszakáll
saláta, megtisztítva és 2 cm-es átlós csíkokra vágva
» 25 g
vaj» 100 g osztriga
gomba szeletekre vágva
» 50 g szeletelt, szárított
vargánya, amelyet egy éjszakára
» 125 ml
vízben áztattunk
» 120 ml
tejszín
» 1 egész felvert
tojás» 1 evőkanál finomra szelt
petrezselyem»
só és frissen őrölt
bors» díszítéshez
saláta
mustáros vinaigrette:
3 ek.
olívaolaj, 1 ek. dióolaj, 1 ek. pezsgő vagy
fehérborecet, 1 tk. magos
mustár, 1 ek. ribiszkezselé. A hozzávalókat keverjük össze.
A tésztához tegyük a egy tálba a
lisztet, és keverjük össze a dióval. Tegyük bele a
tojást, és gyúrjuk össze, majd formázzunk belőle golyókat. Takarjuk le, és tegyük hűtőbe.
Töltelék:
Forraljunk fel egy nagy fazék vizet, adjuk hozzá a
citromlevet, és 5 percig főzzük benne a bakszakáll
salátát. Szűrjük le.
A
vajat melegítsük fel, és közepes lángon pároljuk benne 2-3 percig az osztriga
gombát. A
vargányát szűrjük le, tegyük félre az áztatóvizet, majd tegyük a
gombát a serpenyőbe. Ízesítsük, és tegyük félre.
lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, és béleljünk ki vele 4 darab 7 cm átmerőjű ki
vajazott tortaformát. A te
tejét szurkáljuk meg villával, takarjuk le
zsírpapírral, és tegyünk bele szárazbabot. Süssük 5-6 percig, majd vegyük ki a babot és hagyjuk kihűlni. Tegyük a tésztára a bakszakáll
salátát és a
gombát, öntsük rá a krémet, és süssük 12-15 percig, hogy a töltelék átsüljön.
Négy tányért takarjunk be galabbegy
salátával, locsoljuk meg a vinagrette-tel, és tegyünk mindegyikre egy szelet tortát.
Elkészítési idő: 2 óra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>