Vadgombasaláta lepény recept

Hány személyre: 4 személyre

» Tészta:
» 250 g sima liszt
» egy csipet
» 60 g darált dió
» 135 g tlan vaj, fagyosan kockára vágva, plusz
» a forma kenéséhez
» 1 egész felvert tojás
» Töltelék:
» 150 g bakszakállsaláta, megtisztítva és 2 cm-es átlós csíkokra vágva
» 25 g vaj
» 100 g osztrigagomba szeletekre vágva
» 50 g szeletelt, szárított vargánya, amelyet egy éjszakára
» 125 ml vízben áztattunk
» 120 ml tejszín
» 1 egész felvert tojás
» 1 evőkanál finomra szelt petrezselyem
» és frissen őrölt bors
» díszítéshez saláta
mustáros vinaigrette:
3 ek. olívaolaj, 1 ek. dióolaj, 1 ek. pezsgő vagy fehérborecet, 1 tk. magos mustár, 1 ek. ribiszkezselé. A hozzávalókat keverjük össze.
A tésztához tegyük a egy tálba a lisztet, és keverjük össze a dióval. Tegyük bele a tojást, és gyúrjuk össze, majd formázzunk belőle golyókat. Takarjuk le, és tegyük hűtőbe.
Töltelék:
Forraljunk fel egy nagy fazék vizet, adjuk hozzá a citromlevet, és 5 percig főzzük benne a bakszakállsalátát. Szűrjük le.
A vajat melegítsük fel, és közepes lángon pároljuk benne 2-3 percig az osztrigagombát. A vargányát szűrjük le, tegyük félre az áztatóvizet, majd tegyük a gombát a serpenyőbe. Ízesítsük, és tegyük félre.
lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, és béleljünk ki vele 4 darab 7 cm átmerőjű kivajazott tortaformát. A tetejét szurkáljuk meg villával, takarjuk le zsírpapírral, és tegyünk bele szárazbabot. Süssük 5-6 percig, majd vegyük ki a babot és hagyjuk kihűlni. Tegyük a tésztára a bakszakállsalátát és a gombát, öntsük rá a krémet, és süssük 12-15 percig, hogy a töltelék átsüljön.
Négy tányért takarjunk be galabbegysalátával, locsoljuk meg a vinagrette-tel, és tegyünk mindegyikre egy szelet tortát.
Elkészítési idő: 2 óra.

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Empanadas
A kukoricalisztet közös tálba tesszük a fehér liszttel, hozzáadjuk a sót, tojást, vajat és ...
Marhahúsgombócok töltött olajbogyóval
A paradicsomokat tegyük hirtelen lobogó vízbe, hogy könnyen le tudjuk szedni a héját. Vágjuk ...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat