Tegyük egy tálba a
lisztet, a
sót és a cukrot, majd adjuk hozzá a
vajat. Morzsoljuk addig, amíg zsemlemorzsa állagú lesz. Locsoljuk rá a vizet, és gyúrjuk cipóformára. Takarjuk le, és hűtőben pihentessük 1 órát.
Töltelék:
Forraljuk fel a cukrot 150 ml
vízzel, addig keverjük, amíg a
cukor feloldódik. Forraljuk fel nagy lángon 5 percig, amíg a keverék karamellizálódik. Amikor világosbarna vegyük le a tűzről. Keverjük hozzá a
mandulát és a
vajat, és keverjük hozzá a
tejet. Lassú tűzőn főzzük még 15-20 percig. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a
mézet, és hagyjuk kicsit hűlni.
vajazzunk ki egy 20-23 cm-es sütőlapot. A tésztát nyújtsuk ki, és béleljük ki vele a formát. Öntsük bele a tölteléket, és takarjuk be a maradék tésztával. A széleket nedvesítsük be, és nyomjuk jól össze. Süssük 40 percig, és hagyjuk kihűlni.
Elkészítési idő: 1,5 óra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>