Tisztítsuk meg a sárga- és a fehérrépát, karikázzuk fel őket, majd egy liter - sóval, borssal fűszerezett - vízben főzzük meg. Tegyük bele ezután a felkockázott húst, majd pácoljuk 2-3 napig benne. Hevítsünk fel egy serpenyőben egy kevés olajat, pirítsuk meg benne a vékonyra szeletelt szalonnát, majd a pácléből leszűrt húst is. Tegyük rá a kockára vágott vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a mandulát, és a paradicsompürét. Jól forgassuk át az egészet, majd szórjuk meg a liszttel. Ízesítsük az ételt sóval, borssal és mustárral, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, engedjük fel a borral, és az egészet pároljuk puhára. Kb. 2 óra alatt készül el. Tálalását burgonyakrokettel ajánljuk.
Az alábbi recept nem a vicclapban jelent meg.Pedig ott a helye! Szerény tudásom szerint a következő kérdések merültek fel bennem:
1. Mekkora őzek lehetnek Indában, akiknek "csülkük" feldolgozásra alkalmas?
2. Mennyi füstölt szalonnát állíthatnak ott elő? (Ott-tartózkodásom hosszabb hónapjai alatt sem sikerült felfedeznem egy dekát sem!)
3. Vöröshagyma ott nincs, csak lila.
4. Fehérrépát és zöldjét hírből sem ismerik. ( Koriander zöldjét használják, igaz, ez megtévesztésig hasonlít látványra a petrezselyem zöldjére!)
Nem térek ki arra, hogy a békés hinduk legtöbbje nem eszik húst,és a többi hozzávaló beszerzésének nagy része szintén némi problémát vet fel, stb ,stb.
Kérdésem most már csak annyi, mitől indiai , valamint megkérem, aki ilyet már evett, tájékoztasson, hány szerencsétlen őz kilövése szükséges 80 dkg csülök kinyerése érdekében? Magam régi vadász családból származom, de erre nincs tippem!
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom