A megtisztított mezei nyulat kicsontozzuk és jól beszórjuk
sóval, valamint
borssal.
A többi húst és a
szalonnát pácoljuk be
sóval,
borssal,
kakukkfűvel,
borókabogyóval, fűszerkeverékkel, fél liter vörösborral és 0,3 dl
konyakkal. Fél napig pihentessük, majd egy turmixgépben felaprítjuk. Ezután dolgozzuk össze a
liszttel, a páclével, valamint a
tojással és töltsük meg vele a nyulat. Rögzítsük és rakjuk egy tűzálló tálba. Helyezzük köré a felszeletelt répát,
hagymát és egy fűszercsokrot. Fűszerezzük
sóval,
borssal,
kakukkfűvel és
borókabogyóval. Öntsük rá a vörösbort, valamint a bor
ecetet és rakjuk a hűtőbe 2 órára. Ezután külön süssük meg a nyúl minden oldalát 20 perc alatt, majd a zöldségeket is. Egy nagy lábasba rakjuk bele a nyulat a zöldségekkel, valamint a másik fűszercsokorral és öntsük hozzá a páclevet, valamint az alaplevet. Ha felforrt lefedve takarékon 2 órán át pároljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>