A kacsamelleket megtisztítjuk, majd a bőrnél bevagdalva
borssal,
sóval megfűszerezzük. Ezután serpenyőbe tesszük és a fölolvasztott kacsa
zsíron megpirítjuk. Ha megpirult, levesszük a tűzről és hőálló tálba rakjuk, mellé tesszük a
hagymát, majd meglocsoljuk vörösborral, lefedjük és 220 fokon k.b 30 percig sütjük, közben saját levével locsolgatjuk. Ha a hús megpuhult, levesszük a fedőt és a bőrt megpirítjuk
A
káposzta elkészítéséhez a lila
káposztát vékonyra fölszabdaljuk, meg
sózzuk, majd pár percig állni hagyjuk, hogy szikkadjon. Ezek után kézzel összetördeljük és olajon megpároljuk. Közben
borsot,
köményt, cukrot adunk hozzá, majd a tűzről levéve összekeverjük a ribizlivel végül kevés bor
ecetet adunk hozzá.
A mákos nudli elkészítéséhez a
krumplit meghámozzuk,
sós
vízben puhára főzzük, majd összenyomjuk. Ezután hozzáadjuk a
vaj felét, a
tojást, a mákot, összekeverjük, majd annyi
lisztet adunk hozzá, amennyi egy tésztához fölvesz. A tésztát kisodorjuk, vagy ha képlékenyebb, kiszaggatjuk, és
sós
vízben kifőzzük. Lecsöpögtetjük és a
vaj másik felén megforgatjuk.
A
káposztát és a nudlit a fölszeletelt kacsamellhez tálaljuk.
Boldog új esztendőt!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>