Az
almát hámozzuk meg, és vágjuk négybe. Tegyük egy lapos edénybe, öntsük rá a
pálinkát.
A
hagymákat vágjuk apróra, és keverjük össze az apróra vágott
zsályával. Áztassuk calvadosba az aszalt
szilvát és a mazsolát. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A libát töltsük meg a
hagymás
zsályával, a lecsöpögtetett
szilvával és mazsolával, és annyi
almával, amennyi belefér. Varjuk össze a nyílást. Tegyük a lapos edénybe a libát, és toljuk a sütőbe. 10 perc után locsoljuk meg a zsiradékával. Gyakran locsoljuk, és süssük 2 órát. Vegyük ki a sütőből, szórjuk rá a maradék
vajat, és hagyjuk ráolvadni, majd tálaljuk.
Előkészület: 20 perc.
Sütési idő: 2 óra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>