» 175 g puha vaj » 200 g kristálycukor » 1 teáskanál narancsaroma » 3 tojás » 150 g búzaliszt » 50 g kukoricaliszt » 2 evőkanál kakaópor » 2 teáskanál sütőpor » 50 g aprított mandula » egy üveg rumaroma harmada » 250 g porcukor » sárga ételfesték » 4 különböző színű cukorgyöny(több darab)
A vajat habosra verjük a cukorral, a narancsaromával, a tojásokkal, a kétféle liszttel, a sütőporral, a kakaóporral, a rumaromával és az őrölt mandulával. A masszát kivajazott kacsaformájú tortaformába öntjük és előmelegített, 130-150°C-os sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. A porcukrot 5-6 evőkanál vízzel és az ételfestékkel összekeverjük, majd az így kapott mázzal bevonjuk a kihűlt tortát. A végén cukorgyöngyökkel díszítjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom