A
csirkemellfilék felét elfelezzük, kiklopfoljuk, a másik felét ledaráljuk. A darált húshoz keverjük a felaprított petrezselymet, vörös
hagymát, a
tojást, a
zellerzöldet, a
rozmaringot és az
oregánót. Sózzuk,
borsozzuk, majd a napraforgómagot és a
mogyorót is beledolgozzuk. A
csirkemelleket alufóliára tesszük, rárakjuk a tölteléket, majd felgöngyöljük, fogpiszkálóval összetűzzük. Ezeket a zöldséglevesben megfőzzük, majd a hűtőbe tesszük őket. Amíg a húsok megdermednek, a vörösbort felforraljuk, majd habverővel hozzákeverjük a lekvárt, és így tovább főzzük. Végül a húsokat felszeleteljük, ráöntjük a mártást, és ízlés szerint valamilyen pékáruval kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>