A mazsolát rumba áztatjuk, majd félretesszük. Egy tálban a
liszthez keverjük a cukrot, a
tejben felfuttatott élesztővel, majd kelni hagyjuk. Eközben egy másik tálban összekeverjük a
tojásokat a vaníliás
cukorral, a
vajjal, a
narancs reszelt héjával és a rummal, majd az egészet a többi tésztához gyúrjuk, és fél órát pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, megszórjuk a mazsolával, a vegyes gyümölccsel és a
mandulával. Az egészet feltekerjük, kört formázunk belőle, és egy előkészített tepsibe tesszük. Megkenjük
tojássárgájával és olajjal, majd cikkcakkot vágunk a te
tejére, és kb. háromnegyed óra alatt készre sütjük. Végül por
cukorral meghintve kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>