Cseresznyés- tojáslikőrös kenyérke - Karácsony receptHány személyre: 3 kenyérke
» 2és 1/2 bögre
liszt» 3/4 bögre
cukor» 1 evőkanál sütőpor
» 1/2 teáskanál őrölt
szerecsendió» 1és 1/4 bögre
tojáslikőr vagy
tej és
tejszín 1:1 arányú keveréke
» 1/4 bögre és 2 evőkanál olvasztott és lehűtött
vaj» 2 kissé flevert
tojás» 1 teáskanál vanília
» 1/2 bögre felaprított pekándió
» 1/2 bögre durvára aprított kandírozott meggy
A sütőt 180°C-ra melegítsük elő. 3 db. 13x7 cm-es sütőformát kenjünk ki.
A
szerecsendiót, a sütőport, a cukrot és a
lisztet vegyítsük össze egy nagy tálban. Az olvasztott
vajat, a
tojáslikőrt, a vaníliát és a
tojásokat egy közepes tálban keverjük el alaposan, majd a
lisztes keverékhez adjuk. Keverjük addig, amíg nem kapunk egyenletes masszát. A pekándiót és a cseresznyét adjuk hozzá. Kanalazzunk az előkészített sütőformába a tésztát.
35-40 percig süssük, vagy amíg a tészta már nem ragad rá a kenyérke közepébe szúrt hústűre. Hagyjuk a formában 15 percig, majd hagyjuk teljesen kihűlni
rácsra kitéve. Tároljuk szobahőmérsékleten műanyag zacskóba csomagolva.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>