Pisztáciás kosárkák - Karácsony receptHány személyre: 2 tucat
» 1/2 bögre és 1 evőkanál puha
vaj» 90g puha krém
sajt» 2 evőkanál kristály
cukor» 1 bögre
liszt» 1/2 teáskanál reszelt
narancshéj
» 1 bögre por
cukor» 1/2 bögre darabolt pisztácia
» 1/3 bögre aszalt vörös áfonya
» 1
tojás» 1/2 teáskanál
narancsaroma
» Díszítéshez egy kevés por
cukor
A kristálycukrot, a krém
sajtot és az 1/2 bögre
vajat keverjük könnyűre és habosra egy közepes fokozatra állított botmixerrel. A reszelt
narancshéjat és a
lisztet adjuk hozzá és keverjük össze. A tésztából gyúrjunk cipót és egy műanyagzacskóba csomagoljuk be. 30 percre tegyük a fagyasztóba.
A maradék hozzávalókat jól keverjük össze egy kis tálban. Tegyük félre.
180°C-ra melegítsük elő a sütőt. Letapadásgátló spray-vel fújjunk be 24 minimuffin formát.
Egy evőkanálnyi tésztát tegyünk minden muffinformába. (A tészta fedje be a forma oldalát és alját is) A pisztáciás keverékkel töltsük meg a kosárkákat.
25 percig süssük, vagy amíg megszilárdul a töltelék. A kosárkákat tegyük
rácsra, hagyjuk teljesen kihűlni őket. A te
tejüket ízlés szerint szórjuk meg por
cukorral.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>