Csirkemell vörös áfonyás mártással - Karácsony receptHány személyre: 6 adag
» 1/2 bögre
liszt» Só és fehér
bors ízlés szerint
» 3 egész
csirkemell félbevágva, lebőrözve
» 1/4 bögre növényi olaj
» 3 gerezd zúzott
fokhagyma» 1/2 bögre csirkealaplé
» 2 evőkanál
vaj vagy Rama
margarin» 3 közepes fej durvára vágott vörös
hagyma» 2 közepes zöld kaliforniai
paprika, vékony csíkokra vágva
» 10 nagy
gomba szeletelve
» 1/2 bögre málna vagy balzsam
ecet» 450g vörösáfonya- mártás
» 1 bögre
narancslé
» 1 evőkanál étkezési keményítő
» 1 evőkanál Worcester- szósz
» Főtt
rizs és párolt
spárga
Szórjuk bele egy nagy zárható műanyag dobozba a
lisztet, a fehér
borsot és a
sót. A csirkét is rakjuk bele, zárjuk le és jó alaposan rázzuk össze, hogy a húst mindenhol érje a
lisztes keverék.
Közepes. nagy lángon egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a
fokhagymát és pirítsuk rövid ideig.A csirkehúst tegyük az olajba és süssük mind két oldalát barnára. A zsiradékot öntsük le a húsról majd adjuk hozzá az alaplevet és forraljuk fel nagy lángon. Vegyük a lángot takarékra. A húst fedjük le és 30 percig pároljuk.
A
vajat egy másik nagy edényben közepes lángon olvasszuk fel. Kevergetve pároljuk meg benne a kaliforniai
paprikát, a
gombát és a
hagymát. Adjuk hozzá a
narancslevet, az
ecetet és a vörösáfonya- mártást. Kevergessük takaréklángon még 5 percig vagy addig, amíg a vörösáfonya- mártás folyóssá nem válik és át nem melegszik.
Az étkezési keményítőt és a Worcester- szószt keverjük el egy tálkában. Keverjük simára kevés
vízzel. Adjuk a zöldséghez a keveréket. Kevergessük kis lángon, míg a mártás be nem sűrűsödik.
sóval és
borssal ízesítsük.
Rendezzük el külön tálakon a húst, a
rizst és a
spárgát. A mártást öntsük a
csirkemellre. Kedvünk szerint díszíthetjük.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>