A petrezselymes-
bazsalikomos pestót készítsük el, s tegyük félre. A krém
sajtot a
majonézzel egy közepes méretű tálban keverjük simára, a
hagymás
sót, a cukrot és a
tejszínt adjuk hozzá, keverjük össze alaposan. A pritamin
paprikát tegyük egy platnira, s addig süssük nagy lángon, amíg el nem feketedik a héja. Ha kész, műanyag zacskóba csomagoljuk, és pár percig hagyjuk benne. Ezután a héját lehúzzuk és csíkokra vágjuk.
Sütőpapírral béleljünk ki egy 1és 1/4 l űrtartalmú gyűrű alakú sütőformát. A
sajtos keverék felét kanalazzuk bele és oszlassuk el benne egyenletesen. A pestót kenjük rá, majd az apróra vágott
paprikával szórjuk meg. Szintén egyenletesen szétkenve a maradék
sajtos massza kerüljön a te
tejére. Lefedve tegyük a hűtőbe. Legalább 8 óra szükséges a megdermedéshez, legjobb, ha a hűtőben hagyjuk egész éjszakára.
Borítsuk egy lapos tálra vagy tányérra a kész koszorút. A sütőpapírt óvatosan távolítsuk el róla. Lapáttal simítsuk el az oldalát és a te
tejét. Ízlés szerint
petrezselyemlevelekkel és pritamin
paprika- csíkokkal díszítsük. Szeletelt zöldségekkel és krékerrel tálaljuk.
Petrezselymes-
bazsalikomos pesto:
Az olaj kivételével tegyünk a turmixgépbe minden hozzávalót, és jól keverjük össze. Az olajat csepegtetve adagoljuk turmixolás közben, amíg nem kapunk sima masszát. ( Nagyjából 1/2 bögre lesz belőle. )
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>