A sütőt 180 °C- ra melegítsük elő.
Szórjuk a sütőlemezre a
mogyorót és oszlassuk el rajta egy egyenletes rétegben. 10- 12 percig pirítsuk, vagy addig, amíg a héj kezd leválni róla. Hagyjuk hűlni. Szórjuk egy durva anyagú konyharuhára, tekerjük össze és dörzsölgessük, hogy el tudjuk távolítani a héjat.
A pirított
mogyorót egy robotgépbe törjük durvára. ( Egy éles kés vagy mozsár is jó)
Botmixerrel egy közepes méretű tálban keverjük össze a
sajtot krémesre. Adjuk hozzá a vaníliát, a barna cukrot, a
joghurtot és a
fahéjat. Ezután adjuk hozzá a datolyát is. A
mogyorót tálalás előtt keverjük a masszába.
Megjegyzés:
Hűtőben lefedve akár egy hétig is eláll. Hidegen is puha marad.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>