A sütőpapírral kibéleljük a keretet úgy, hogy a belső oldalain is legyen papír. A
zselatint, ahogy a csomagolásán látható, beáztatjuk. Egy tetszőleges lábasban 25 dkg
eperpürét felforralunk, majd a pektint és 5 dkg cukrot összekeverünk és hozzáadjuk a püréhez. Kevergetés mellett közepes lángon 1 percig főzzük. Miután a lábast levettük a tűzről, kinyomkodjuk a
zselatint és belekeverjük a pürébe. Az így elkészült masszát hőálló tálba tesszük és pihenni hagyjuk. Egy nagyobb lábasban összekeverjük a maradék cukrot,
eperpürét és glükózszirupot, majd nagy lángon 120 °C-ra hevítjük, amíg bugyogva nem forr. A forró masszát hozzáadjuk az előbb félretett keverékhez és habverővel erőteljesen összekeverjük. Az így kapott zselét a krémeskeretbe öntjük, elsimítjuk és 2 óráig hagyjuk megdermedni. Miután az
eperzselé megdermedt, éles késsel kockákra vágjuk és
cukorban megforgatjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>