» 2 bögre (225g) darabolt ementálisajt » 1/2 bögre puha vaj vagy Rama margarin » 3 evőkanál tej » 2 evőkanál száraz sherry vagy tej » 1/8 teáskanál őrölt pirospaprika » 1 bögre finomra aprított hámozott mandula » Díszítésként friss rozmaringág ( el is maradhat) » Kréker
Keverjük simára egy közepes méretű tálba a sajtot, a tejet, a sherryt és a pirospaprikát, majd a finomra aprított mandulát is szórjuk bele.
Osszuk 2 egyenlő részre a keveréket és formáljunk belőle tobozra emlékeztető ovális kupacot. Nyomkodjuk bele az egész és a szeletelt manduláz. 2- 3 órára tegyük hűtőbe, hogy megdermedjenek.
Rendezzük a tobozokat tálcára vagy fatálra és díszítsük rozmaringgal.
Krékerrel tálaljuk.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom