A
lisztet keverjük össze a szárított élesztővel,
cukorral és
olívaolajjal. Dagasztás közben kis mennyiségenként csorgassuk hozzá a langyos vizet, majd elektromos dagasztóval dagasszuk addig, míg a tészta elválik az edény falától. Borítsuk
lisztezett deszkára, gyúrjuk át még egyszer és osszuk 10 egyforma részre. A kerekre formázott cipókat nyújtsuk kb 2mm vasatagságú lapokká. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, tegyük rá a lapokat és kelesszük még 15 percig, majd előmelegített sütőben kb 170 fokon süssük 15-20 percig. Ha kész vegyük ki a sütőből, várjuk meg míg langyosra hűl, és rakjuk zacskóba, hogy a pita ne száradjon ki, így könnyebb lesz majd megtölteni.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>