A
hagymát fölkockázzuk és olajon megpirítjuk, majd beleöntjük az előzőleg legyalult zöldségeket és az összevágott fog
hagymát. Állandó kevergetés mellett 7-8 percig pároljuk, a lényeg, hogy a zöldségek még ropogósak maradjanak. Ezek után rászórjuk a
lisztet, ráöntjük a
paradicsomlevet és szórunk rá még egy kis cukrot is, majd átforraljuk. Ha ezzel megvagyunk, levesszük a tűzről és előzőleg elkészített palacsintákba töltjük, amiket felgöngyölünk.
A mártás elkészítéséhez fogunk egy serpenyőt, beleolvasztjuk a
vajat és szépen megpirítjuk rajta a
lisztet, majd hozzáöntjük a
tejet és sűrűre főzzük. Ezek után beleszórjuk a fűszereket és a krém
sajtot is belenyomjuk. Ha kész, a mártást a palacsintákra csorgatjuk, és már fogyaszthatjuk is.
Boldog ka
rácsonyt!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>