Lazacos ravioli citrommal és kaporral receptHány személyre: 4 személyre
» 400 g friss tészta
» 125 g füstölt
lazachús
» 1
tojásfehérje
» 1,5 evőkanál
tejszín
» 2 teáskanál durvára aprított
kapor» 3 evőkanál kukorica
liszt» 1 teáskanál olaj
» szósz:
» 1 evőkanál
vaj» 1 evőkanál sima
liszt» 180 ml
fehérbor» 1/2
citrom facsart leve
» 2 evőkanál durvára aprított
kapor»
só és frissen őrölt
bors
Tészta:
400 g sima
liszt
4 nagy
tojás
Tegyük a
lisztet a munkalapra, a közepébe vájjunk lyukat és tegyük bele a
tojásokat, villával dolgozzuk össze, majd kézzel állítsuk össze. Dagasszuk szép gömb formájúvá. 10-20 perc után a tésztának simának kell lennie. Csomagoljuk a tésztát celofánba és hagyjuk 30 percet állni. Nyújtsuk ki vékonyra, vágjuk fel 10 cm-es négyzetekre.
Töltelék:
Tegyük a
lazacot,egy evőkanál
tojásfehérjét, a
tejszínt és a kaprot egy robotgépbe és keverjük krémessé.
A tésztát tegyük
lisztes munkalapra, minden második tészta szélét kenjük meg
tojásfehérjével. Tegyünk egy kanállal a töltelékből azokba a tésztákba, amelyiket nem kentünk meg, ujjainkkal nyomjuk össze a két lapot a töltelék körül. Egy nagy edényt félig töltsünk meg
vízzel és egy kevés olajjal, forraljuk fel és 2-3 perc alatt főzzük ki benne a tésztákat.
Szósz:
Olvasszuk fel a
vajat, és tegyük bele a
lisztet. Főzzük 1 percig, adjuk hozzá a bort, és keverjük simára. Tegyük hozzá a
tejszínt és a
citromlevet, forraljuk fel, vegyük alacsonyabbra a lángot, amíg besűrűsödik. Tegyük a raviolit egy tálba és kanalazzuk rá a szószt.
Elkészítési idő 40 perc.
Nehézségi fok 3.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>