Zsír nélkül a serpenyőben pirítsuk meg a
mandulát, majd vegyük ki. Válasszuk szét a
tojásokat. Verjük krémesre a
tojásokat, a
tojássárgáját, a cukrot és a
mézet forró
vízfürdőben 5 percig. Kockázzuk fel a nugátot. Keverjük a folyékony, langyos nugátot a
tojásmasszához. Hagyjunk mindent kicsit hűlni.
Béleljünk ki fóliával egy dobozt. Verjük külön-külön keményre a
tojásfehérjét és a
tejszínt. Keverjük a
mandulát a
tojásmasszához, majd adjuk hozzá a
tejszínt és utoljára a
tojásfehérjehabot. Töltsük a parfémasszát a formába, fedjük le, és tegyük legalább 6 órára a mélyhűtőbe.
Borítsuk ki a parfét, vágjuk szeletekre, vagy tegyünk mellé fagylaltgombócokat. Szórjuk meg a maradék
mandulával, és tálaljuk 1-1 kandírozott orchideavirággal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>