Áfonyás pulyka recept

Hány személyre: 8

» 120 g póréhagyma
» 100 g vaj
» 100 g előző napi ciabatta
» 75 g szárított füge
» 75 g dió
» 75 g áfonya
» 1 evőkanál aprított petrezselyem
» 3 evőkanál + 2 ág rozmaring
» 1 pulyka
» tengeri
» frissen őrölt bors
» 175 g bacon
» 2 evőkanál narancslikőr
» 1 csokor leveszöldség
» 1 babérlevél
» 1 narancs
» 125 ml száraz fehérbor
» 120 ml tejszín
» 1-2 evőkanál liszt
» 1-2 evőkanál narancslikőr
Tisztítsuk meg a póréhagymát, majd vágjuk karikára. Pirítsuk meg 2 evőkanál vajban. Aprítsuk fel a ciabattát, és pirítsuk meg újabb 2 evőkanál vajban. Vegyük ki, és hagyjuk kihűlni. Kockázzuk fel a fügét, vágjuk durvára a diót. Csepegtessük le az áfonyát. Keverjünk össze mindent hozzávalót, és adjunk hozzá 1-1 evőkanál aprított petrezselymet és rozmaringot. A pulykát kívül-belül kenjük be val, borssal. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Helyezzük az áfonyás keveréket a pulyka hasüregébe, majd tűzzük össze, majd kössük össze egy cérnával. Kössük össze a combokat. Keverjük össze a maradék vajat 2 evőkanál rozmaringgal, majd kenjük be az egész pulykát a rozmaringos vajjal. Mellel felfelé tegyük a pulykát egy tepsibe, takarjuk be baconnel, és csepegtessük le narancslikőrrel. Tekerjük be a pulykát egy sátorszerű alufóliába, és hagyjunk egy kis nyílást, hogy könnyedén távozhasson a gőz.
Helyezzük a sütőbe, majd 10 perc múlva csökkentsük a hőmérsékletet 160 fokra, és süssük 4,5 órát. Tisztítsuk meg, és kockázzuk fel a leveszöldséget. 1 óra elteltével tegyük a zöldséget, a babérlevelet és a rozmaringágakat a pulyka köré. 30 percenként öntsünk egy kis vizet a zöldségre. 45 perccel a sütés vége előtt vegyük le az alufóliát és a baconszeleteket, majd tálalás előtt süssük ropogósra.
Emeljük a hőmérsékletet ismét 200 fokra, és süssük készre a pulykát. A narancsok héját reszeljük le, és facsarjuk ki a levüket. Helyezzük a pulykát előmelegített tálcára, és pihentessük 45 percig a sütőben.
Öntsük a zöldséget és a pecsenyelét egy fazékba. Adjuk hozzá a bort, 100 ml tejszínt, narancslevet és héjat, majd forraljuk fel. Keverjük simára a lisztet és a maradék tejszínt. Kevergetés közben öntsük a többihez, majd hagyjuk a szószt 15 percig főni. Öntsük át egy szűrőn, ízesítsük val, borssal, és ízlés szerint narancslikőrrel.
Kínáljuk a pulykához a szószt és a bacont.

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Sárgadinnyesorbet
A sárgadinnye egy részét felkockázzuk, a többit pürésítjük, összekeverjük a porcukorral ...
Aranykeszeg a szigetekről
A megtisztított, kibelezett halat mossuk át és csöpögtessük le. A paradicsomokat tegyük hirt...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat