A
majoránna leveleit tépkedjük le. A
hagymát pucoljuk meg és kockázzuk fel. A
szalonnát és kockázzuk fel, majd 2 evőkanál
vajban süssük aranysárágra. Adjuk hozzá a
hagymát és a
majoránnát, dinszteljük üvegesre, majd hagyjuk kihűlni. A petrezselymet vágjuk apróra. Pucoljunk meg, magozzunk ki és kockázzunk fel 2
almát, és csepegtessük le
citromlével. Keverjük össze az előkészített
szalonnás
hagymával, a
tojással, a
petrezselyemmel és az őrölt
mandulával.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A többit
alma magházát szúrjuk ki
almamagozóval. Egy kanál segítségével nagyobbítsuk meg a közepén lévő üreget. Helyezzük az
almákat egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és töltsük meg az
almás-
szalonnás-
hagymás keverék felével. Szórjuk meg a sült
almákat 2 evőkanál
vajdarabkával, és süssük a sütőben 45 percig.
A marhafilét
sózzuk,
borsozzuk, és süssük meg a forró olvasztott
vajban. Kenjük be a hús felső részét a maradék
almás-
szalonnás-
hagymás keverékkel, majd az
almák közé téve süssük meg. Sütés után pihentessük a filét előmelegített tálcán.
Locsoljuk le a serpenyőben lévő pecsenyealapot a borjúlevessel, majd forraljuk fel. Tálalás előtt keverjük bele a
mustárt és a hideg
vajdarabkákat. Szeleteljük fel a marhafilét, kínáljuk a sült
almával és a szósszal együtt.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>