A kacsamellek húsos oldaláról távolítsuk el az inakat és a
zsírt. Éles késsel vagdossuk be a bőrt, hogy ne sértsük fel a húst.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Sózzuk és
borsozzuk a kacsamelleket, majd tegyük olaj nélkül fazékba vagy serpenyőbe. Süssük a bőrös oldalán 5 percig, majd forgassuk meg, és a húsos oldalán is süssük 2-3 percig. Helyezzük a kacsamelleket a sütőbe, és süssük 20 percig.
kakukkfű leveleit tépkedjük le, és tegyünk félre néhányat. A
mogyoróhagymát pucoljuk meg, és szeleteljük fel. Vegyük ki a húst, tekerjük alufóliába, és pihentessük 10 percig. Főzzük el a pecsenyelevet, de merjünk ki belőle 2 evőkanállal.
Süssük meg a
mogyoróhagymát a
pecsenyelében, majd locsoljuk meg borral és levessel. Keverjük bele a kakukkfüvet és a zselét, és forraljuk fel. Főzzük el a folyadék felét, szórjunk bele ételsűrítőt, majd forraljuk fel, és fűszerezzük. Vegyük ki a kacsamelleket a fóliából, a benne összegyűlt húslét öntsük a szószhoz. Szeleteljük fel a kacsamelleket, és rendezzük el a tányérokon a
kakukkfűvel együtt.
Kínáljunk hozzá
krumplipürét.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>