Tisztítsuk meg a
brokkolit és a romanescót, szedjük apróra, majd lefedve főzzük 10 percig enyhén forrásban lévő
sós
vízben. Pucoljuk meg és kockázzuk fel a
mogyoróhagymát. A
tárkony leveleit tépkedjük le, majd vágjuk apróra. Válasszuk le a bőrös
csirkemellfilét a csontról. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, süssük benne a filék mindkét oldalát 6-8 percig, majd fűszerezzük meg őket, vegyük ki, és tartsuk melegen.
Forrósítsunk fel 1 evőkanál
vajat a sütéshez használt olajban. Dinszteljük benne a
mogyoróhagymát, majd szórjuk meg
liszttel, és pirítsuk aranysárgára. Kevergetés mellett, adjuk hozzá a húslevest. Forraljuk fel a szószt, és főzzük 5 percig. Keverjük a szószhoz a
tárkonyt, a
mustárt és a créme fraiche-t. Ízesítsük
sóval és
borssal.
Zsiradék nélkül pirítsuk a
mandulát aranybarnára. Olvasszunk meg benne 1 evőkanál
vajat. Csepegtessük le a romanescót, és forgassuk meg benne. Rendezzünk el mindent a tányéron. Díszítsük
narancshéjjal és tárkonnyal.
Kínáljunk hozzá
rizst vagy
bagettet.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>