Gyúrjuk sima tésztává a
lisztet, a
sót, a túrót és 70 g
vajat. Nyújtsuk ki, és helyezzük egy
zsírral kikent tortaformába. Tegyük 30 percre hűvös helyre.
Mossuk meg a
káposztát, majd vágjuk csíkokra. Pucoljuk meg, és aprítsuk fel a
hagymát, és dinszteljük meg a maradék
vajban. Adjuk hozzá a
káposztát, és locsoljuk meg
ecettel és zöldséglével. Ízesítsük
cukorral és
szegfűszeggel, majd dinszteljük 15 percig. Hagyjuk kihűlni. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Forró serpenyőben pirítsuk meg a napraforgómagokat. A
kakukkfű leveleit tépkedjük le. Keverjük simára a
tejszínt, a
tejet és a
tojást, és ízesítsük
sóval,
borssal. Rendezzük el a kihűlt vörös
káposztát a tésztán, öntsük le a
tejszínes keverékkel, és szórjuk rá a kecske
sajtdarabokat, a napraforgómagokat és a fűszernövényeket. Csepegtessük le egy kis
olívaolajjal.
Süssük 30 perc alatt aranybarnára.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>