Sűrűn irdaljuk be a
sonkát és dörzsöljük be az olajjal.
Az összevágott
hagymát dolgozzuk össze az apróra vágott
gyömbérrel, a
narancslével, az
ecettel, a rummal,
mézzel és egy apróra vágott ananásszal. Fűszerezzük a
szegfűszeggel, a
fahéjjal, valamint a
borssal és ezt a keveréket locsoljuk a
sonkára. Rakjuk egy napra a hűtőbe érlelődni. Ezután tegyük egy tepsire, öntsük le a páclével és rakjuk előmelegített sütőbe 2 órára, közben pedig locsolgassuk. A vége előtt egy órával fedjük be a
sonkát a maradék felkarikázott ananásszal. Locsoljunk rá a pácléből, valamint a
mézből és így fejezzük be egy óra alatt a sütést.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>