Fogunk egy tálat, beletesszük a be
sózott,
borsozott halfilét és
angolnát, majd hozzáadjuk az olaj felét, a
fokhagymát, a
sáfrányt, a répát, a
köményt és a póré
hagymát. Az egészet alaposan elkeverjük, majd a hűtőben állni hagyjuk. Eközben egy lábosban felforrósítjuk a megmaradt olajat, beletesszük a halak szálkáit, majd néhány perc után a póré
hagymát, a vörös
hagymát, a
zellert, a
fokhagymát és a
köményt is. Először felöntjük a borral, majd 5 perc elteltével egy liter
vízzel. Így főzzük további 20 percig, majd az egészet átpasszírozzuk, és még negyed órát főzzük. Eközben egy tálban összekeverjük a
tojássárgáját a
paradicsommal, a
fokhagymával, a sáfránnyal,
sózzuk,
borsozzuk. Felöntjük az
olívaolajjal, majd elkeverjük az összetört
krumplival is. Egy nagy lábosba tesszük a feldarabolt halakat, majd ráöntjük a forró levest. Kb. 10 perc után a zöldségeket és a halakat egy külön tálba tesszük, a levesbe pedig belekeverünk néhány kanállal a mártásból. Így újra felöntjük vele a halat, majd beletesszük a kissé megpirított,
fokhagymával bedörzsölt
bagettszeleteket, megszórjuk a babérlevelekkel, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>