Liegnitzi bombák receptHány személyre:
» A tésztához:
» 300 g
méz» 200 g
cukor» 135 g Rama
margarin» 30 g
kakaó» 3
tojás» 1
narancs reszelt héja
» 2 evőkanál
narancslé
» 2 teáskanál
fahéj» 2 teáskanál őrölt
szegfűszeg» 1 teáskanál őrölt kardamon
» 400 g
liszt» 3 teáskanál sütőpor
» 100 g kandírozott
citrom» 100 g vagdalt
mandula» Rama
margarin a tepsi kikenéséhez
» Ezenkívül: 2 evőkanál
víz, 300 g
csokoládé» 200 g marcipánmassza, 200 g kajszilekvár
» 100 g felezett, kandírozott cseresznye
» 100 g kandírozott
narancs, 1 evőkanál rózsa
víz
Első lépésként a cukrot, Rama
margarint,
mézet melegítsük össze. Ha kihűlt keverjük össze a
kakaóval,
tojással,
narancs reszelt héjával,
narancslével, fűszerekkel,
liszttel, sütőporral, kandírozott
citrommal és a
mandulával. Majd gyúrjuk sima tésztává.
Készítsünk alufóliából 5 cm széles csíkokat és minden csíkot kapcsoljunk össze a végeinél úgy, hogy egy gyűrű formát kapjunk. Tegyük őket a tepsibe és töltsük meg őket tésztával. A sütőt állítsuk 180 fokra. A marcipánt, cseresznyét, rózsavizet és a
narancsot keverjük össze és kenjük rá a tésztára, majd öntsünk rá még egy réteg tésztát. Süssük a bombákat 20 percig, majd vegyük le a fóliát. Ha kihűlt, kenjük meg a süteményeket lekvárral. A
csokoládét olvasszuk fel és mártsuk bele a sütiket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>