Mézes szelet receptHány személyre:
» A tésztához:
» 4
tojás» 200 g
vaj vagy Rama
margarin» 200-250 g folyékony
méz» 100 g datolya-velő
» 1/4 teáskanál vaníliabél
» 1 teáskanál
mézeskalács fűszerkeverék
» 3 teáskanál
kakaó» 150 g belső héjával finomra darált
mandula» 500 g finomra darált búza
» 1 csomag sütőpor
» Rama
margarin a tepsi kikenéséhez
» A díszítéshez:
» egész, tisztított
mandula» napraforgómag
» kandírozott
citrom,
narancs
Első lépésként a
tojást,
vajat,
mézet, és datoját keverjük habosra.
Tegyük bele a vaníliát, a
kakaót és a fűszerkeveréket. Adjuk hozzá a
mandulát, búzát és a sütőport és keverjük sima tésztává. Majd tegyük a hűtőszekrénybe úgy, hogy letakarjuk egy ronggyal és egy órát hagyjuk állni. A tepsit kenjük ki
vajjal, helyezzük bele a tésztát úgy, hogy a te
teje sima legyen. Vágjuk a tésztát tetszés szerinti téglalapokra. Díszítsük a te
tejét
mandulával, napraforgómaggal, kandírozott
citrommal vagy naranccsal. Süssük 180 fokon körülbelül három órát. Végül várjuk fel a segédvonalak mentén a süteményt és hagyjuk kicsit hűlni.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>