A felolvasztott Rama
margarint kis lángon elkeverjük a barna
cukorral és a
mézzel, majd a tűzről levéve hagyjuk egy picit hűlni és hozzáadjuk a
tojásokat. Mindezt összedolgozzuk a
sóval, szódabikarbónával,
szegfűszeggel és fahájjal elkevert
liszttel, letakarva 12 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A tésztát a hűtőből kivesszük,
lisztezett deszkán kb. négy mm vastagságúra nyújtjuk, ka
rácsonyi formákkal kiszaggatjuk, és sütőlapra helyezzük őket. A sütiket tetszés szerint díszítjük, és előmelegített 200 oC-os sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. A díszítésre használhatunk morzsacukrot, diót,
mogyorót,
mandulát, pisztáciát, mazsolát és egyéb magokat. A kis
mézesek használhatók ka
rácsonyfadíszként is, ez esetben a még nyers tésztába apró lyukakat szúrunk, pl. szívószállal, és úgy sütjük meg.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>