A
lisztet beleöntjük egy tálba hozzáadjuk az élesztőt, cukrot,
sót,
vajat majd beleöntjük a langyos
tejet és összedolgozzuk. Egy óráig kelesztjük. Miután megkelt a tésztánk, beleszórjuk a reszelt füstölt
sajtot, a
sonkát, a diót, a
fokhagymát és az apróra vágott
rozmaringot, majd újból átdolgozzuk. Ezek után sütőpapírral kibélelt őzgerinc formába tesszük és még fél óráig pihenni hagyjuk, majd előmelegített sütőben 200 fokon k.b. 45 percig sütjük.
A
narancsos
vajhoz a
vajat
sóval,
narancs levével és reszelt
narancshéjjal ízesítjük, megkeverjük és lehűtjük.
A brandys-
borsos
vajhoz a tört tarka
borsot és a brandyt a
vajhoz keverjük és szintén lehűtjük.
A kétféle
vajat a kalács mellé tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>